به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله کریمی جهرمی در دیدار مدیران مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، ضمن تقدیر از فعالیت های این مجموعه بر اهمیت بازشناسی سیره و شخصیت امام خمینی(ره) تأکید نمود و با بیان این که آثار و برکات علما، بعد از وفات و فقدان آنها هم ادامه دارد، اظهار داشت: در بین طبقات مختلف مردم، علمای ربّانی و متعهد و دانشمندان هستند که آثارشان همواره جاوید است؛ مردمی که حضور آنها را درک نکردند، با همین آثار، نسبت به آنها شناخت پیدا میکنند و دلبسته آنها میشوند.
وی افزود: گاهی ممکن است ایشان مطلبی را در شرایط خاصی و برای فرد یا افراد خاصی مطرح نموده اند، مراقبت شود که نقل آن در شرایط فعلی برای بعضی از افراد جامعه، اثر سوء نداشته باشد؛ چرا که آن مطلب برای آن مقطع خاص و آن مستمعان و مخاطبان مخصوص بوده، و انتشار عمومی آن، با غرض مرحوم امام تنافی دارد و شاید آثاری سوء هم در جامعه امروز بگذارد.
این استاد حوزه تکریم و تعظیم جایگاه علما و بزرگان را از ویژگیهای مهم امام دانست و گفت: در بیان خاطرات و کلمات ایشان دقت به این موضوع شود که امام ادب نسبت به علما را وظیفه می دانستند و بارها خود حقیر این مطلب را دیدم یا شنیدم که آن امام بزرگوار چگونه از مقام علما و فقها تجلیل میکردند. در بیان خاطرات و کلمات آن مرحوم باید به این نکته توجه داشت که برای جامعه نیز درس آموزی خاص دارد.
وی در ادامه توصیههای خود، گفت: مرحوم امام قدّس الله روحه، همواره به فکر مردم مخصوصاً اقشار ضعیف بودند و به هر نحوی بود میفرمودند حوائج طبقات ضعیف و مستمند، برطرف شود و خیلی مراقبت از بیت المال داشتند. شما عزیزان هم توجه داشته باشید که اگر مواردی، مثل برخی برنامهها و همایشها و یا برخی آثار و کتابها لزومی ندارد؛ یا به حال جامعه امروز نفعی ندارد خدای متعال را در آن کار در نظر بگیرید و امور واجبتر را انجام دهید که دردی از دردهای جامعه و مردم را دوا کند.
ایشان با اشاره به اوضاع نگران کننده اقتصادی مردم فرمودند: اگر می خواهیم فکر امام و اندیشه ایشان زنده بماند باید قشر ضعیف و مستضعف جامعه را دستگیری کنیم. امام فکر و توجه اصلی شان به این قشر بود نگذاریم عده ای زیر بار فقر و گرانی از بین بروند و عده ای با ثروت های عجیب هر روز قوی تر از قبل باشند.
این استاد حوزه از ویژگیهای مهم امام را علاقه شدید ایشان به مردم دانست و گفت: امام بعد از خدا برایش مردم از اهمیت بالایی برخوردار بودند حال اگر امروز یکی از کارهای این موسسه حمایت از اقشار ضعیف جامعه شود قطعا در جهت زنده نگه داشتن یاد امام و جلوگیری از کهنه شدن تفکر ایشان نقش بسزایی دارد.
وی، در پایان سخنان خود امام راحل را مجسّمه اخلاق دانسته و افزود: آنچه امروزه در نجات امّت اسلام و جامعه اسلامی اثر دارد، جنبه اخلاق است؛ امام عزیز در این جنبه، واقعاً اسوه و الگوی اخلاق بودند. برای نمونه یکی از خصوصیات مهم ایشان این بود که از تعریفهای کذایی دیگران برای خودش، خوشش نمیآمد و همواره دیگران را از این سخنان تملّقآمیز نهی شدید میکرد. البته ابتدا باید روحانیت، این کار را از خود شروع کند. و بدانیم که اگر طلبه دارای برخی بداخلاقیها شود، به مردم بیتوجه باشد به درد آن ها آگاه نباشد نمیتواند در جامعه منشا آثار خیر شود.